Lions hjälper människor runt om i hela världen

Lars Berqvist och Knud Pedersen jobbar ideellt i den internationella klubben Lions och de brinner för att träffa och hjälpa människor.

Lars Bergqvist och Knud Pedersen är några av eldsjälarna i den internationella klubben Lions i Huskvarna och just nu är de ute och säljer dekorerade påskbjörkar för att samla in pengar till internationella, svenska, och lokala projekt.
– Ja, just nu under påsken är det påskris som gäller men det är årstidsbaserat. Det finns alltid något att göra, säger Lars.

Hjälpa blinda
Lions startade i USA för nästan exakt 100 år sedan och finns i 140 länder. Sverige var det andra landet som klubben etablerade sig i. Klubben startade framförallt för att hjälpa blinda i USA.
– Den vita käppen som gör att man syns när man är synskadad är Lions idé till exempel, fortsätter Lars.  

Hjälper flickor i Nepal
De berättar att de båda tycker det är roligt att komma ut och träffa människor och de säger också att de kan garantera att alla pengar går till hjälporganisationer.
– Det kostar att vara med i Lions och vi jobbar gratis vilket är ett bevis på att alla pengar går dit de ska. Något som pengarna går till just nu är en internationell syskola i Nepal där man utbildar flickor i att sy så de ska kunna få en utbildning och chans till en bättre tillvaro. säger Knud Pedersen.

Stödjer forskare
Andra projekt Lions är involverade i är att stödja forskarna vid olika sjukhus runt om i landet för att lösa gåtan med barndiabetes. De köper också in katastroftält som de skickar ut till katastrofplatser runt om i världen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.