Reaktioner från läsare: ”Stackars ensamma man”

”Stackars ensamma man” är en av kommentarerna som dykt upp på vår Facebooksida under måndagen. Att en människa kan vara avliden i nästan ett halvt år utan att någon bryr sig om att undra vart denne mår. Det är den genomgående tanken när vi granskar alla kommentarer i vårt flöde. Att detta ens är möjligt i Sverige eller i vårt förhållandevis lilla Jönköping är för många skrämmande. 

Flera familjära högtider
Högtider som jul och nyår hade passerat och ingen hade hört av eller hört av sig till denna tillsynes ensamma man. Jul och nyår är för många en tid då man umgås med familjen, släkt och vänner.

Många månader
Som vi rapporterade under gårdagen tror polisen att den man de hittade i lägenheten har legat där sedan i september. Att man hittar en människa nästan sex månader senare, avliden i en lägenhet är en tanke och i dagens läge likaså fakta. 

Många frågor, få svar
Hur kan en människa vara så ensam? Varför har ingen försökt att få kontakt med honom? Varför har inte hyresvärden och grannarna märkt något? Detta är frågor som många ställer sig och som få har svaret på. 

Många skyller på dagens samhällsklimat som man anser har blivit kallare. 
”Tragiskt att inte vara saknad på så lång tid. Grannar som inte reagerar på att människan varit ”osynlig” …..tråkigt samhälle det blivit” ”Vart är Sverige på väg??” ”Tragiskt!” ”Sorgligt!”
Detta några av kommentarerna från er läsare. 

Inte ovanligt att man avlider i hemmet
Att människor avlider i sitt hem är enligt polisen inget ovanligt. De menar att ärenden av liknande karaktär tas omhand av polisen varje vecka. Ingen klagar på polisens arbete i denna historia, man ställer sig kritisk till att ingen reagerat på att en man i 65-årsåldern inte har varit saknad av anhöriga på nästan sex månader. Att inga grannar har lagt märke till att någon saknas anser många är tragiskt. 

RELATERAT: Låg död i 5 månader på Dalvik: ”mumifierad”

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.