Hägglund tar ut 60 000 i pension varje månad- trots fyra jobb

Han sitter i styrelsen för vårdjätten Aleris, har ett uppdrag åt regeringen, är rådgivare åt en pr-firma och anlitas dessutom som föreläsare. Trots detta ta den föredetta partiledaren och ministern ut statsrådspension på 61 334 kronor i månaden, utan att dra av för den andra inkomsten.

I dag sitter den före detta partiledaren för KD och ministern i styrelsen för vårdkoncernen Aleris och är en anlitad föreläsare. Han är också rådgivare åt pr-byrån Narva och har på det dessutom fått ett uppdrag av regeringen som handlar om pensionsfrågor. Trots detta tar Hägglund ut statsrådspension på 61 334 kronor i månaden, detta uppger Aftonbladet.
– Jag håller på att ställa om från lång tid i politiken till att klara mig på egna ben. Min ambition är att när det har gått ett år efter det att jag lämnade politiken så ska jag klara mig på egna ben, säger Göran Hägglund till tidningen. 

Hägglund ser inga problem med att ha en garanterad omställningsinkomst på över 61 000 kronor i månaden, trots att statsrådspensionen enligt reglerna ska minskas om den tidigare ministern har andra inkomster. 
– Nej, reglerna är skapade för att de som tillbringat mycket lång tid i politiken ska få en möjlighet att ställa om till en civil bana. Jag skulle egentligen kunna luta mig tillbaka och inte göra någonting till pensionsåldern och kunna få den pension som vi nu pratar om. Det tycker inte jag är rimligt. Jag tycker det är rimligt att jag arbetar och försörjer mig.

På frågan varför han inte räknar av pengarna han tjänar istället för att de hamnar i hans företag svarar han att han tänker sig bedriva en företagsverksamhet framöver där han har flera olika uppgifter som innebär hans försörjning.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.