Växjö stifts yngsta kyrka firar 20 år!

Det är nu 20 år sedan biskop Anders invigde nya Ekhagskyrkan. Det uppmärksammar vi med att anordna två jubileumsveckor under våren och hösten. Nu närmast blir det två intensiva veckor med början i mitten av april.

Först ut blir det två konsert den 16 april kl 16 & 19, The touch of a King, med kyrkans körer tillsammans med Jocke Sjökvist, sång, Magnus Engblom, kapellmästare och fem-manna banda.

Konserten är sprungen ur kärlek till gospelmusik i allmänhet och till Elvis Presleys tolkningar av klassiska gospellåtar i synnerhet. Några dagar senare på onsdagskvällen blir det förläning av och med Jonas Helgesson, ”fördomar fördummar”.

Alla har vi fördomar som sätter käppar i hjulet, inte bara för andra utan lika mycket för oss själva. Trots mycket humor har Jonas alltid en seriös underton om att hans CP-skada inte utgör hela hans identitet. Firandet fortsätter med Helgfrukost och föreläsning med Hana Möllås ”Kristen tro och sexualitet” på lördagen den 23 april. Hanna Möllås är leg. barnmorska och en av få kristna sexologer i landet.

Vårens jubileumsveckor avslutas med att biskop Fredrik deltar i mässan på Bönsöndagen, då blir det dessutom premiär för den nyskrivna psalmen ”En öppen dörr som Linda Sandström och Marianne Bokblad har skrivit. Efter mässan blir det tårtkalas.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.