Jönköpingssimmaren Markus Fürst i final i Ninja Warrior

Markus Fürst, 19 är simmare i JSS. Han har haft stora framgångar inom simningen men han lockades av att det var något han aldrig hade gjort tidigare och att fick satsa på något nytt.

Ninja Warrior är ett tv-program som härstammar från Japan. Tävlingarna började 1997 och spred sig senare till USA där det senare blev världskänt. Nu har Sverige tagit sig an programmet och har nu fått chansen att klara ”The Beast”.

Tävlingen går ut på att de mest atletiska människorna i Sverige ska försöka att klara denna bana på så kort tid som möjligt, utan att trilla, snubbla eller halka av. Och man får bara en chans på sig, annars är man ute.

Av tusentals människor som har försökt sig på denna banan så har bara sex personer besegrat den. Det är detta Markus Fürst har gett sig in på. Markus tyckte att han inte hann tänka så mycket när han väl skulle köra banan och att det var jobbigt att man kunde åka ut bara genom att göra ett endaste misstag, men i all prestation och nervositet var han exalterad och redo. Nu har Markus klarat den första och på tid den andra banan. Han har nu kommit till final och är bland de 25 bästa.

Wilma Lagerqvist
Emelia Lindholm

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.