Så fick han lemonad- och chokladtjuven att betala

Det var vid 13-tiden på tisdagen som Curenstams Blommor i Jönköping hade besök av en kvinna som de bedömer vara i pensionsåldern. Kvinnan plockade på sig blommor, växter och annat smått och gott. Men hon tänkte minsann inte betala för allting hon roffade åt sig.

– Det var först en kollega som hade hjälpt den här kvinnan och jag frågade om hon behövde någon ytterligare hjälp. Men hon förklarade att hon var nöjd med allting och hon var jättetrevlig, berättar Svante Curenstam. 

Mötte henne med varor
Svante gick sedan ut ur butiken och pysslade på gården och när han kom in i affären igen, mötte han kvinnan som hade fullt med varor i famnen.

– Jag reagerade inte direkt. Det är vanligt att man handlar på sig och går ut en vända och lämnar saker. Men av någon anledning frågade jag min kollega om kvinnan hade betalt för de pralinaskarna hon bar ut på.

Svantes kollega tittade då frågande på Svante och förstod inte vilka pralinaskar han talade om.

Möter kvinna på nytt
– Jag gick sedan iväg bort mot ett av våra växthus och då ser jag att kvinnan kommer igen med händerna fulla av varor och min kollega frågar då henne vid kassan om hon är nöjd, eller om det är något mer hon ska ha.

Svante stod då bredvid sin kollega när hon frågade damen om hon var nöjd och belåten.

– Jag stod och harklade mig och hostade högt när hon sa att hon var nöjd och bara skulle betala för det hon hade framför sig. Jag sa då också: ”Ja och så ska hon betala för två askar med praliner”.’

Då går kvinna och hämtar ytterligare två pralinaskar och då hostar och harklar sig Svante ännu en gång högt och yttrar:

”Ja alltså de två pralinaskar som du tog från butiken tidigare och ställde i din bil”.

– Jag sa ifrån rätt argt och hon sa ingenting. Så jag sa till min kollega att hon skulle slå in två askar med praliner och två lemonadflaskor, för det var det hon hade tagit med ut till bilen tidigare.

Sa inte ett knyst
Damen protesterade inte när Svante konfronterade henne och berättade att hon minsann skulle betala för det hon trott att ingen såg att hon tog.

– Det var så korkat. Hon gjorde det så öppet, bär det i famnen tydligt. Hon har säkert gjort så här flera gånger på andra ställen, utan att hon blivit upptäckt. Det är inget ovanligt att kunder går fram och tillbaka med varor och alla i butiken har inte alltid koll. Det vet säkert den här kvinnan och hon har utnyttjat det. 

Vet inte vem hon är
Svante och hans kollegor tänkte aldrig på att skriva upp registreringsnumret på den bil som kvinnan körde. Men då hon betalade med kort, finns det goda chanser att veta vem lemonad- och chokladtjuven egentligen är. 

– Vi var så chockade att någon gör något sådant så öppet. Att det förekommer snatteri, det tar jag för givet. Men den här kvinnan gjorde det helt öppet. Hon bar det i famnen och gick ut ur butiken. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.