Kattungarnas liv åter i fara

De räddades från en säker död av engagerade privatpersoner som befann sig på gården i ett annat ärende. Kattmamman hade gömt sina ungar under hönsens värpreden, i hönsdynga. 

Togs från gården
Kattungarna togs från gården då de levde under avlivningshot. Det hittades snart en fostermor via olika trådar på Facebook. Fostermamman hittades dumpad på en rastplats i Helsingborg, hennes kattungar återfanns aldrig. 

Bor nu i kommunen
Kattmamman tog sig tveklöst an de nya kattungarna och allt var till en början frid och fröjd. Den lilla familjen har sedan de förenades bott hos en privatperson i Jönköpings kommun. 

Misstänkte sjukdom
Under tisdagen togs kattfamiljen till veterinären då man misstänkte att allt inte stod rätt till. Det visade sig då att Freja, som mamman heter, drabbats av flera sjukdomar, bland annat lunginflammation och kattsnuva. 

Veterinärbesök
Samtliga tre kattungar hade olyckligtvis också drabbats av kattsnuva. Veterinären uttryckte under veterinärbesöket att det inte var säkert att familjen skulle överleva denna sjukdomsbild. 

Engagerade personer
Personerna som nu tar hand om kattfamiljen är fast beslutna att rädda de små liven och meddelar via Facebook att kattungarna i detta nu leker, äter och sover precis så som små kattungar bör. 

Insamling till vård
För att klara den ekonomiska situationen med veterinärbesök och övriga behov till katterna har man nu startat en insamling och uppmanar de som kan att skänka en slant via Swish. 

Läs mer om katterna och insamlingen i denna Facebookgrupp

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.