Idag får hon åka hem tack vare vardagshjälte

Jasmine Kesak brukar handla på Coop Konsum vid Östra Torget i Jönköping och har sett den unga rumänska kvinna sitta utanför och tigga pengar sedan tidig vår.

– Man blir alltid bemött med ett stort leende och ordet ”hej kompis”, berättar Jasmine.

Men i fredags när Jasmine kom till matbutiken för att handla med sin son märkte hon att den rumänska kvinnan satt och grät. Bredvid sig hade hon en skylt med texten ”Tack så mycket för er hjälp. Jag åker hem till mina barn. Hjälp med lite pengar till bussresan hem söndag. Tack”

Jasmine satte sig ner och försökte förstå vad som hade hänt. Med hjälp av teckenspråk och en blandning av svenska och engelska lyckades hon förstå att kvinnan var sjuk och behövde få komma hem. I Rumänien väntade hennes tre barn som hon inte fått träffa på flera månader. Hon försökte därför få ihop 1500 kronor till bussresan hem idag, söndag.

– Det gör så ont i hjärtat att få höra detta. Jag lider verkligen med henne. Hon har varit ifrån sina barn så länge.

Samlade in pengar via Facebookinlägg

Jasmine åkte hem men kunde inte släppa tankarna på den rumänska kvinnan. Hon skrev därför ett inlägg på Facebook där hon berättade om kvinnans utsatta situation och vädjade om hjälp. Det dröjde inte länge förrän hon samlat ihop 1500 kronor.

– En kille skänkte 500 kronor direkt. Men hade jag inte fått hjälp att samla ihop pengarna hade jag tagit av det lilla jag själv har, säger Jasmine.

På lördagen överlämnade Jasmine pengarna till den rumänska kvinnan och ett stort kramkalas utbröt och tacksamheten lyste lång väg.

– Jag har fått kvinnans adress i Rumänien och hoppas få kontakt med henne igen. Jag vill  hjälpa henne mer framöver.

Kl. 9.00 på söndagsmorgonen avgick bussen från stationen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.