Han skriver popmusik om cancer – se ny musikvideo här

Beskedet om en stor tumör i höften för ett antal år sedan blev startskotten för Axel Dahlins nya singel ”Bär mig nu”. I dag släpps låten som video på Youtube och här på Jmini.

I maj släppte kyrkomusikern Axel Dahlin sin nya singel ”Bär mig nu” på Spotify/iTunes där hans vän Karl Martindahl står för sången. Låten beskriver han som en glad folkpop-dänga om cancer, depression, inkassokrav och hopp. Tungt kan man tycka, men samtidigt något som väldigt många människor kan relatera till och inte sällan har egna erfarenheter av.

För fyra år sedan fick Axel själv det besked som många fruktar. Han hade uppsökt läkarvård pågrund av en öm höft som inte ville ge med sig och efter röntgen konstaterade läkaren att det rörde sig om en tumör. Axel opererades och allt gick bra, men händelsen satte sina spår och blev startskottet till låten ”Bär mig nu”. Andra aktuella ämnen, såsom depression och skulder vävdes så småningom in i texten medan refrängen handlar om hopp. 

– Jag hoppas att många ska se låten som uppmuntrande. För mig är refrängen en bön till Gud, men den går att relatera till flera saker om man inte tror på Gud, säger Axel.

Han tycker att just popmusik är en bra format att sprida budskap igenom.

– Det är ett bra sätt att få säga något man vill ha sagt – folk lyssnar. En sång kan höras gång på gång till skillnad från en bok som man ofta bara läser en gång.

Premiär för ny musikvideo

I samarbete med filmskaparen David Wramneby har Axel nu gjort en musikvideo, som kommer att släppas på Youtube, där olika människor i olika situationer mimar låten medan de filmar sig själva i ”selfie-mode”. David har klippt ihop ett drygt femtiotal sådana selfie-filmer till en slutprodukt som har premiär i dag.

– Gång på gång har musiken hjälpt mig när jag har haft det kämpigt. Kanske kan jag, och alla vi som finns i videon, få skicka lite pepp vidare till någon som behöver det just nu.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.