Habotjej är högaktuell med tänkvärd fantasybok

– Jag vill erbjuda spänning, äventyr och verklighetsflykt i en mysig och magisk miljö där allting kan hända, säger Hanna Blixt.

Hon är just nu högaktuell med fantasyboken Styx märke som redan hunnit bli en succé. Den första upplagan om 1 200 böcker sålde slut under de fyra första månaderna och en andra upplaga är under tryckning.

Kampen mellan det goda och onda

Styx märke är den första boken i en serie som utspelar sig i Sagofallen, där syskonen Sofia och Leo får kämpa tillsammans med, eller emot, de schackpjäser de stöter på. I den första delen är det kungarna som står mot varandra.

-Jag ville skapa en egen sagovärld där striden på ett schackbräde fick symbolisera kampen mellan ont och gott. Recensenter har liknat den vid Narnia och Guldkompassen. Det finns viss symbolik hämtad från kristendomen, samt även spår av fornnordisk mytologi.

Hanna hoppas att boken ska väcka tankar och hopp om att det goda är starkare än det onda, även om vägen aldrig är spikrak.

– Det är bara att se på vår egen värld idag. Jag kan avslöja att jag själv är svag för feel good och gillar lyckliga slut.

Inspireras av  C.S. Lewis och J.R.R. Tolkien

Hanna bor sedan ett par år tillbaka i Leksand, men har dessförinnan bott i både Habo och Jönköping. Att få sin första bok utgiven av förlag beskriver hon som overkligt och jätteroligt. Inom genren fantasy är C.S. Lewis och J.R.R. Tolkien hennes stora förebilder.

-En bra författare enligt mig har en story som engagerar, och innehåller intressanta och spännande karaktärer.

Styx märke vänder sig främst till barn och ungdomar.

– I bokhandeln står den på hyllan 9 till 12 år. Men jag skulle säga från åtta år och uppåt. Jag vet att många familjer läst den med behållning tillsammans.

Boksignering på A6

Lördag den 22 oktober kommer Hanna att signera sin bok på Akademibokhandeln på A6.

– Jag känner mig ödmjukt tacksam för den enorma support jag fått från både familj och vänner. Det är överväldigande att se hur många som har köpt boken och gillat och delat inlägg i sociala medier. Kanske det roligaste ändå har varit att mina söner tycker så mycket om boken, de är 10 och 8 år. Det är häftigt och inspirerar till att skriva vidare.

En uppföljare till boken är redan på gång och väntas bli klar till hösten 2017. På idéstadiet finns uppslag till sju böcker i serien.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.