Årets Mentor kommer från Jönköping

Nu har Årets Mentorer i Sverige tillkännagetts. I kategorin Tillväxtföretag utsågs Dagnija Waern från Jönköping och i kategorin Nya företag utsågs Pelle Lindbergfrån Stockholm.

– De båda mentorerna har föredömligt agerat bollplank, lyssnat och delat med sig av sina kompetenser och erfarenheter, säger de båda nationella projektledarna Therese Käck, NyföretagarCentrum Sverige och Marlene Hagenrud, Almi Företagspartner. 

Prisutdelning under mässan Eget Företag 

De båda pristagarna tog emot sina pris som Årets Mentor på mässan Eget Företag på Stockholmsmässan i Älvsjö den 11 november.

Dagnija Wearn är idag pensionerad men har en bred yrkeserfarenhet inte minst som försäljningschef inom byggbranschen.

– Min styrka som mentor har varit coachning och att sätta upp realistiska men utmanande mål. Vi har haft en levande diskussion och det har det hänt saker vid varje möte. Vi har gemensamt tagit fram en marknadsplan, en realistisk budget och det har också handlat om att bygga varumärket och kommunicera rätt saker, säger Dagnija Wearn.

Juryns motivering

Dagnija Waern får priset för sin utomordentliga insats som ideell mentor för adepten Dag Malgeryd och hans företag Recaremed i Jönköpings län. Hon har satt fingret på strategiska områden, varit lyhörd för behoven samt intresserat sig för att hitta den bästa lösningen för varje utvecklingsområde. Adepten har genom mentorn fått nya erfarenheter, infallsvinklar och dimensioner vilket lyft honom i rollen som företagsledare. Mentorskapet har bidragit till en kraftig omsättningsökning och en bra grund till en fortsatt tillväxtresa.

Om mentorprogrammen

Utmärkelsen delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum Sverige, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande och befintliga företagare. Almi vänder sig till tillväxtföretag och NyföretagarCentrum till nya företag, som är i uppstartsfas. Genom Almi och NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1 200 till 1 500 mentorpar i de två mentorprogrammen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.