Racerfantasten under årets luciakrona

I år hittar vi en konståkerska tillika racerfantast under Jönköpings luciakrona. Det är Julia Lewinson Skörd, 18 år, som kommer att stå längst fram i ledet under årets traditionella luciafirande. – Det är en ära att ha blivit utsedd till Jönköpings Lucia, säger Julia Lewinson Skörd.

Till vardags är Julia Lewinson Skörd sistaårsstudent på ekonomiprogrammet på Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping. På fritiden tränar hon konståkning och är även tränare på RKF:s skridskorskola. Julia beskriver sig själv som en ambitiös, pratglad och omtänksam person med en stor passion för att köra fort med sportbil på racerbanan.

Älskar allt som hör julen till

Julia berättar att hon alltid har älskar allt som hör julen till och att hon som liten brukade imponerades av Jönköpings Lucia. I år är det hon själv som kommer att stå längst fram i luciatåget och krönas under den högtidliga ceremonin i Kristinekyrkan på tisdag 13 december.

– Det ska bli superkul, men såklart också lite nervöst, säger Julia Lewinson Skörd till Jmini.

Skickade in intresseanmälan

För några veckor sedan skickade Julia in en intresseanmälan om att vara med i luciatåget. Alla som visat intresse kallades till en audition där de fick sjunga och berätta lite om sig själva. Därefter var det upp till en jury, bestående av två representanter från Lion samt en körledare, att utse vem som skulle få bli Jönköpings Lucia 2016.

– Det känns lite overkligt faktiskt, men såklart jätteroligt. Det är en ära att ha blivit utsedd till Jönköpings Lucia. Att få göra nånting man älskar samtidigt som man bidrar till något gott känns fantastiskt. Pengarna vi får in från företagsbesöken går ju till kvinnojouren och kollekten vid kröningen i Kristinekyrkan den 13 december går till projektet ”De glömda barnen”.

40 uppträdanden på 4 dagar

Julias förväntningar inför den kommande veckan är höga och hon berättar att luciatåget har omkring 40 uppträdanden inbokade under fyra dagar.

– Vi har kommit varandra nära i gruppen och har laddat inför detta länge. Vi har verkligen roligt ihop när vi ses, så det kommer att bli superroligt att få spendera dessa intensiva dagar med tjejerna.

Var ser du dig själv om tio år?

– Om tio år kanske jag har en egen liten familj och bor i någon fin lägenhet eller villa centralt. Och kanske har jag fått mitt drömjobb, eller så har jag åtminstone ett att jobba mot. Karriären är något jag vill satsa mycket på.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.