Hon tar populärt körkoncept till Jönköping

Matilda Itzigehl flyttade till Jönköping som 16-åring för att plugga musik/musikproduktion på Kungsgymnasiet och bor idag i en etta på Ekhagen. Efter studenten förra året fick hon jobb som brevbärare och bestämde sig för att stanna kvar. När Matilda inte arbetar är musik en av hennes stora passioner och i vår tar hon det populära körkonceptet Joyvoice till Jönköping. 

Joyvoice grundades 2014 av Hanna Rydman i Linköping där det numera finns fyra körer med över 800 kördeltagare. I dag finns Joyvoice i närmare 100 kommuner över hela Sverige med tusentals körsångare i blandade åldrar.

”Man ska våga släppa loss”

– Vi sjunger välkända hits i genrerna pop, rock och soul, säger Matilda Itzigehl.

Det krävs inga notkunskaper då alla låtar lärs ut på gehör under körrepen. Som ytterligare stöd kan alla Joyvoices kördeltagare lyssna på alla låtar och stämmor som förinspelade ljudfiler via körens medlemssidor.

– Vi fokuserar på glädje, gemenskap och att man ska våga släppa loss i sin sång oavsett vilken nivå du ligger på sedan tidigare.

Vad betyder musiken för dig?

– Musik för mig är något som alltid har funnits i mitt liv, enda sen jag var liten. Under gymnasietiden bestod den mesta delen av min tid av olika aktiviteter och liknande som hade med musik att göra, och jag lärde mig mycket under den tiden med hjälp av musiklektioner, studieresor och så vidare. På senare tid har jag inte sysslat med musik riktigt lika intensivt, men den finns med mig varje dag ändå. Som körledare för Joyvoice i vår hoppas jag kunna ta upp det intresset igen, då jag har haft det i tanken enda sedan studenten. Det ska bli jättekul att leda kören, och jag hoppas att jag kan vara en körledare som medlemmarna både kan prata med om stämmor eller låtar de är osäkra på, och om allt annat i livet. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.