Anna masserar för cancersjuka barn

Den 8 juli påbörjar sammanlagt 31 cyklister en 120 mil lång resa ner till Paris med syfte att samla in pengar till cancersjuka barn. Anna Hagelin Gustavsson tvekade inte en sekund när hon fick frågan om hon ville följa med som massör för teamet.

– Jag hade alltid drömt om att få åka till Paris. Genom Team Rynkeby fick jag möjlighet att kombinera flera saker som jag brinner för, säger Anna Hagelin Gustavsson.

Sedan tre och ett halvt år tillbaka driver hon friskvårdsföretaget Harmoni massage och hälsa i Taberg, utanför Jönköping. I sommar kommer hon att vara en del av välgörenhetsprojektet Team Rynkeby Jönköping, ett initiativ med syfte att samla in pengar till Barncancerfonden.

Näst största donatorn

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer.

– Team Rynkeby är den näst största donatorn till Barncancerfonden. Insamlingen går väldigt bra i år. Den summan vi önskade har redan uppnåtts.

Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar 120 mil ner till Paris på sex dagar. För andra gången kommer Anna Hagelin Gustavsson vara en del av Jönköpings serviceteam och hennes roll är att förste cyklisterna med massage.

– Vi får så mycket positiva reaktioner på det vi gör. Vi betalar ju allt själva, så vartenda krona som skänks går oavkortat till barnen.

Vad har du för personlig relation till cancer?

– Min mamma har haft bröstcancer, men det gick bra. Men min svärmor dog i bröstcancer. Jag hann bara träffa henne en gång. Sen har jag kusinbarn som har haft leukemi. Så det finns i närheten, och det gör det ju för alla på något sätt.

1 700 motionscyklister och 450 funktionärer

Team Rynkeby startade i Danmark år 2002. Idag består projektet av 1 700 motionscyklister och 450 funktionärer fördelade på 44 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna och Island. Varje år väljs deltagarna ut bland tusentals sökanden.

Just nu pågår uppladdningen inför årets resa. Bland annat väntar två träningsläger under våren.

– Vi har teamträffar en gång i månaden för att planera och sammansvetsa gänget. Sen har cyklisterna regelbunden vinterträning. Så på tisdagar och lördagar är det spinning, och på onsdagar är det någon form av back- och löpträning utomhus.

Ett mixat lag

Årets team består utav 31 cyklister och 11 personer i serviceteamet – hälften kvinnor och hälften män, i blandade åldrar.

– Man vill ha ett så mixat lag som möjligt för att få en bredd på kontakter, möjligheter och erfarenheter.

Den 8 juli går startskottet för årets resa.

– Den här gången hoppas jag kunna njuta ännu mer av resan. Man behöver inte vara så orolig. Det är en trygghet att ha gjort det innan. Det är fantastiskt att åka på de här småvägarna ner genom Tyskland, Holland, Belgien och Frankrike. Man får se så mycket.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.