Jönköpingskille kan bli Årets äventyrare

“För att under ett år genomfört tre distinkta expeditioner med innovativa grepp och för egen kraft. Först tagit sig från Sverige med kajak till Svarta havet. Därefter vandra från kust till kust igenom Indien. Den avslutande på rullskidor där de korsade Australien. Allt för egen kraft och med all utrustning i kajak, på rygg eller i vagn.”

Så lyder motiveringen som ligger till grund för duons nominering till Årets äventyrare 2016. Trots deras unga ålder har de redan lyckats stort inom äventyrsvärlden.

– Det är första gången jag blir nominerad och det är verkligen ett kvitto på att man har lyckats, säger Jonathan Ljungqvist, till Jmini.

Syftet med att utse Årets äventyrare är att lyfta fram och tydliggöra äventyret som ett fenomen samt lusten och drivkraften att satsa och genomföra.

Ljungqvist beskriver år 2016 som en riktigt äventyrsår för svenskarna. Bland de nominerade hittar man några av Sveriges tyngsta namn inom genren, bland annat Aron Andersson, som är den förste person att i rullstol ha tagit sig i en sit-ski till Sydpolen.

– Det är en ära att ha blivit nominerad och jag tror att vi har en bra chans att vinna i teorin. Om inte jag och Marcus vinner tycker jag att Mats Andrén, som vandrade från Sverige till Australien, är en värdig vinnare.

Nu ligger makten hos det svenska folket som kan rösta på sin favorit fram till den 28 februari. På Vildmarksmässan den 10-11 mars kommer en vinnare att koras.

Här kan man rösta på Årets äventyrare 2016.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.