Rebecka från Ung och bortskämd: Därför stal jag korven

I tisdags kväll var det premiär för årets säsong av dokusåpan Ung och bortskämd på TV3. 

Klockan 21 satt Rebecka Högstedt bänkad framför tv:n.

– Pappa hade köpt snacks för 800 spänn till mig och mina tjejkompisar. Så vi satt alla bänkade med pappsen och kollade, säger Rebecka Högstedt.

I programmet får man följa åtta unga vuxna som ständigt blivit uppassade av sina föräldrar och som aldrig har hjälpt till hemma. Deltagarna sätts på prov när de lämnas ensamma i ett hus och tvingas prova på vuxenlivet.

Arbeta i en korvfabrik

I det första programmet skulle deltagarna prova på att arbeta i en korvfabrik. Rebecka Högstedt är fortfarande chockad över att de var tvungna att arbeta på riktigt.

– Vi fick alltså jobba på riktigt i sex timmar, utan raster. Det var chockartat för oss alla.

Efter arbetspasset stal Rebecka Högstedt, som är vegan, en korv från fabriken. Något som skapat starka reaktioner hos tittarna.

– Folk blir galna, ”hur kan en vegan sno korv?”. Men jag tog ju den för laget, för att vi inte hade någon mat hemma. För mig är mat ett lyxproblem, men folk i huset grät för att de inte hade någon mat. Så jag prioriterade bort min mat. Första veckorna levde jag på vitt bröd med salt på.

Efter veckans utmaning utsågs Rebecka till ”veckans sämsta deltagare” av föräldrarna, som fungerar som jury i programmet.

– Deras motivering var att jag var okamratlig och att jag stal korv på jobbet.

Hur var det att se sig själv på tv?

– Det kändes bra. Sen att jag blev vinklad på ett visst sätt – det hade jag räknat med. Jag blev ju vinklad som väldigt bestämmande, vilket jag i och för sig är, men man förstår inte varför jag är arg. Det tycker jag att man skulle förklara för allmänheten. Så att de inte tror att jag sitter där och är arg på riktigt för att jag blev vald till ”veckans sämsta”. Den riktiga anledningen hade de klippt bort.

”Elak och dum i huvudet”

Hatkommentarer har trillat in på sociala medier efter programmet.

– Reaktionerna efteråt har inte varit så positiva. Det finns de som tycker att jag har vettiga åsikter, men många skriver att jag är elak och dum i huvudet som snor korv. Men folk borde ju kunna dra den parallellen – det är ju självklart att jag inte snor till mig själv, utan till mina vänner.

Ingen chock för Rebecka

Rebecka Högstedt säger att reaktionerna var väntade.

– Det kom inte som en chock för mig. Jag visste ju att allt spelades in. Jag är inte dum i huvudet. Man är väl med i ett tv-program för att få reaktioner. Fast sen har jag fått en del privata meddelanden om att jag ska dö.

Hur reagerar du på sådana kommentarer?

– Så länge jag inte blir mördad, så kan jag leva med det. Inte för att dra feministkorten, men hade jag varit man hade ingen reagerat på samma sätt. Så fort en tjej tar plats och bestämmer så är man en diva som måste ner på jorden. Det här vill jag skildra genom min medverkan.

Hatet kan eskalera

Rebecka Högstedt tror att hatet kommer att eskalera i takt med allt som kommer att hända i programmet.

– Jag har inte tänkt på hur jag kommer reagera om det blir mycket. Men jag är en väldigt stark person tack vare min pappa.

Vill göra mer tv

Trots reaktionerna är hon redan sugen på att göra mer tv, men närmast väntar en sommar på Rhodos med Josefine Larsson, en annan deltagare i programmet.

– Vi kommer att säsonga där, som alla dokusåpakändisar gör. Alla Paradise hotel-deltagare gör det, så då kände vi att vi också måste göra det.

– Det säger jag självklart med glimten i ögat, tillägger hon.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.