Simon från Huskvarna golvade Talangjuryn

Som Jmini tidigare skrivit om deltar Huskvarnabon Simon Näslund, 17, i årets upplaga av Talang. På lördagskvällen sändes andra avsnittet av det omstartade TV4-programmet. Då var det också dags för den lokala förmågan att göra entré med sin audition inför juryn bestående av Alexander Bard, Kakan Hermansson, LaGaylia Frazier och David Batra.

Näslund, eller Nicelund som han själv kallar sig, berättade att han var rejält nervös inför framträdandet. Men det visade sig snabbt att oron var helt obefogad. Näslund gjorde dundersuccé och fick stående ovationer från publiken, samtidigt som juryn var fullkomligt lyrisk. Alla fyra gav sitt ja, vilket innebär att Näslund nu kan gå vidare till semifinal i programmet. 

– Jag blev väldigt glad, men också chockad. Jag var inte beredd på den stora reaktionen. För jag hade förberett mig med att ha så låga förväntningar som möjligt, säger Näslund till Jmini.

Resan började med att en person från TV4 förra året upptäckte Näslunds YouTube-konto, där han framför både covers och egna låtar. Han blev då kontaktad och uppmanad att söka till programmet. Men 17-åringen berättar att han först var tveksam till idén.

– Jag var lite osäker först. Jag visste inte om jag vågade och vad som skulle hända. Men till slut så kände jag bara: varför inte, liksom.

Den unge Huskvarnabon, som just nu går första året på Per Brahegymnasiets estetprogram, är redan övertygad om att han vill hålla på med musik resten av sitt liv. I framtiden är ett av målen att bli bättre på att skriva egna låtar.

– Jag vill förmedla någonting med min musik. Jag vill att folk ska kunna känna någonting, om det är glädje eller om det är sorg. Musik är så mycket mer än bara toner. Det är mycket djupare än så, säger han.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.