Hon uppmärksammas för sin fantastiska service

Bland 14 000 medarbetare inom Scandickoncernen var Jönköpingsbon Helena Gentoft, 35, en av fem nominerade till den prestigefulla utmärkelsen ”Team Member of the Year 2016”. Förra veckan kammade hon hem en andraplats under Scandics managementdagar i Stockholm.

– Jag var ensam om att bli nominerad i Sverige och jag är väldigt glad bara för det, säger Helena Gentoft.

Som Jmini skrev om för ett par veckor sedan blev Jönköpingsbon Helena Gentoft, som arbetar på Scandic Portalen, nominerad till det interna priset ”Team Member of the Year 2016”. Priset delades ut på måndagen den 20 mars i Stockholm under Scandics managementdagar och Helena Gentofts nominering räckte till en andraplats.

– Jag brinner ju för mitt jobb och har alltid varit väldigt serviceminded, säger Helena Gentoft.

Gentoft har arbetat i frukostserveringen på Scandic-hotell från och till sedan år 2000. Hon hade bara hunnit arbeta i två månader när hon blev en av fem nominerade bland 14 000 medarbetare till utmärkelsen ”Team Member of the Year 2016”.

– Högsta chefen ringde och talade om att jag var nominerad. Då hade de sett på servicestatistiken att den sjönk när jag lämnade och gick upp när jag började jobba igen.

Trots att det inte blev någon förstaplats är Gentoft glad över att hennes engagemang har uppmärksammats.

Mycket komplimanger från gästerna

– Jag tar tag i saker och gör saker annorlunda. Jag pressar juice, jag gör smoothie och går runt med det till gästerna. Om gästerna frågar något så svarar jag inte bara, utan jag visar. Jag tror att det är mycket mitt engagemang som ligger bakom nomineringen.

Gentoft får ofta direkta komplimanger från gästerna och hon får mycket positiv feedback från skriftliga recensioner i receptionen och på hotellets hemsida.

– Hotellet är ju i behov av renovering, men en av gästerna skrev ”du kan ju få vilket hotell som helst att kännas som ett lyxhotell”.

Nu vill flera chefer inom koncernen att Gentoft ska utbilda deras personal.

Vad är framgångsreceptet?

– Jag försöker att alltid se saker positivt, jag lever i nuet och är väldigt envis och godhjärtat.

Hur ser framtidsplanerna ut?

– Jag kommer att fortsätta på Scandic. Jag älskar ju serviceyrket. Jag ska även påbörja en kostrådgivningsutbildning – mitt andra stora intresse. Jag har brunnit för det länge och nu är det dags att ta tag i det.

– Det är alltid kul med nya utmaningar. Man skulle kunna utveckla en sådan grej på Scandic, tillägger hon.

När Gentoft inte arbetar tränar hon gärna thaiboxning, men allra högst upp på prioriteringslistan står hennes 7-åriga son.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.