Elever drev kampanj mot trafficking – här är resultatet

Den 18 maj startade vännerna Facebookgruppen ”En tia mot trafficking” där pengarna som samlades in gick direkt till organisationen Love and Hopes 90-konto och deras arbete mot trafficking i Asien.

Killarna går sista året på teknikprogrammet på Erik Dahlbergsgymnasiet och det var deras samhällslärare i kursen samhällskunskap 1b som fick idén att alla hans klasser skulle göra ett slutprojekt med syfte att skapa sig en bättre bild av världen genom att bidra med något.

Inspirerades av Love and Hope

Som Jmini har skrivit om tidigare inspirerades vännerna av organisationen Love and Hope, tidigare Love Nepal, som i vintras gjorde en insamling under namnet ”En tia till Love Nepal”, där pengarna gick till organisationens arbete mot sexslaveri och människohandel.

Så mycket samlades in

I torsdags avslutades elevernas insamling och resultatet blev en imponerande överraskning för kamraterna.

När Jmini träffade gänget i början av kampanjen hade de som ambition att samla in 2 000 kronor under projektets två veckor.

Slutsumman blev en helt annan – närmare bestämt 78 855 kronor.

– Vi alla tycker att det är lite smått sjukt, men framför allt otroligt kul att se att det finns så många i vårt samhälle som vill göra skillnad, säger Joel Snäll och tillägger:

– Succé skulle vi kalla det.

Vill rikta ett stort tack

– Vi vill bara uttryckta ett enormt tack. Tack för varenda liten slant som har kommit in. Tack för all kärlek som ni har hjälpt till att sprida. Ensam har man begränsade möjligheter till att göra världen till en bättre plats, men tillsammans – tillsammans kan man verkligen uppnå förändring.

– ”Många bäckar små” är ett uttryck som passar perfekt på vad vi alla har uppnått. Vare sig man har varit med och skänkt 10-, 50-, 100 kronor, eller mer, så kommer Love and Hope att förvalta pengarna på ett värdefullt och sunt sätt för att förhindra trafficking, barntrakasserier och misär.

Vännerna är överens om att erfarenheten har gett dem en glädjande bild av att det går att göra skillnad med små medel.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.