Kalenderflickor tar dig tillbaka i tiden – för den goda sakens skull

Jönköpingstjejen Ellinore Wiberg, 28 år, pryder omslaget för månaden september i välgörenhetskalendern Nordiska Pinuppor 2017, där alla intäkter går oavkortat till Hjärnfonden i år.

– Vi försöker skänka till sådan forskning som det inte pratas så mycket om i vanliga fall, säger Ellinore Wiberg.

Nordiska Pinuppor grundades 2014 av Cia Sandell från Köping. Hennes idé var att göra och sälja 50-talskalendrar där all vinst oavkortat gick till välgörenhet. Projektet har vuxit sig större för varje år och i dag engagerar sig ett flertal tjejer och killar, från både Sverige och Norge, i projektet.

– Det roligaste är gemenskapen. Sen är det fantastiskt att se att man tillsammans kan samla in så mycket pengar till ett välgörande ändamål, säger Ellinore Wiberg, som engagerat sig i projektet i två år.

Tjejerna och killarna i kalendern tar med åskådarna på en resa i tiden och i år är temat rockabilly.

– Mitt intresse för rockabillykulturen började i sjunde klass då jag åkte raggarbil för första gången. Sedan dess har intresset vuxit. Jag gillar musiken, stilen, bilarna och känslan i allt. Jag buggar också. När man är på rockabillyträffar så möts alla åldrar och alla har roligt tillsammans. Det är väl det jag gillar mest med rockabillykulturen – att den är för alla.

Kalendern för år 2017 samlade in över 100 000 kronor till Prostatacancerföreningen. På omslaget för månaden september hittar man Ellinore Wiberg. Hon beskriver bilderna som lättklädda med smak.

– Mitt pinupp-namn är Lily devine. Man försöker ta något namn som passar ihop med sig själv. Jag har ju till exempel liljor tatuerade på armen, förklarar hon.

I år går pengarna från kalenderförsäljningen till Hjärnfonden och Wiberg hoppas att den ska slå förra årets insamling.

– Vi försöker skänka till sådan forskning som det inte pratas så mycket om i vanliga fall. I år passar kalendern för alla. Det är kvinnor, det är män, det är snygga bilar, det är fint landskap, och alla pengar går oavkortat till forskningen. En perfekt julklapp.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.