Hemmavinsten har lottat ut 10 miljoner

Förändringarna i föreningslivet med färre ideella krafter de senaste åren har gjort det tuffare för idrottsklubbar att överleva.

Hemmavinsten jobbar tillsammans med Jönköpings Idrottsallians för att hjälpa lokala idrottsföreningar i Jönköpings kommun med det ekonomiska ben där lottförsäljning av tradition varit viktig. Det ska vara enkelt för alla inblandade, föreningar, ledare och lottköpare.

Sedan starten för sex år sedan har lotteriet lottat ut cirka 10 miljoner kr till vinnarna i lotteriet och lika mycket har de deltagande säljande föreningarna erhållit i provision.

-Det lönar sig att satsa på lokala föreningslivet, en viktig del i samhällsnyttan. Utan mellanhänder försöker vi dela ut maximalt, samtidigt som det är enkelt och kul, berättar Mikael Jerkinger som är ansvarig för verksamheten i Jönköping. Hemmavinstens fokus är att förenkla lottförsäljning som tidigare var beroende av säljare och återkommande aktiviteter. Ser föreningen möjligheten i detta så blir man en stor vinnare på sikt, berättar han till Jmini. Genom att bygga en hemsida så har Hemmavinsten förenklat lotteriprocessen.

Deltagarna behåller sitt lottnummer så länge man önskar. Lottprenumerationen kostar 100 kr i månaden och för varje såld lott går 42 kr till vinstpotten. Just nu delas det ut ca 79 000 kr två gånger per månad plus en massa extravinster från lokala näringslivet som vill stötta idrotten genom lotteriet. Föreningen får ersättning i form utav en stege som ökas beroende på lotteriförsäljning.

Dragningen sker två gånger i månaden, den andra och sista fredagen i månaden. Cirka 3800 lotter finns med just nu och det innebär att vinstchansen blir mycket stor, säger Mikael Jerkinger.

De föreningar som lyckats bäst under de första åren är J-södra, Jönköping Bandy IF, HC Dalen, Hovslätts IK och Forum Basket. Idag delar hemmavinsten ut cirka 79 000 kr till vinnarna.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.