Unga Aktiesparare Jönköping lär ungdomar om sparande och ekonomi

På onsdagskvällen hölls en aktiepub på Freddie’s för Unga Aktiesparare Jönköping. Syftet var att umgås och prata aktier.

Den ideella organisationen vill hjälpa sina medlemmar att spara smart och investera bättre. I Jönköping finns i dag 500 medlemmar och cirka 12 000 utspridda på 30 lokalavdelningar runt om i Sverige. Organisationen vänder sig till alla upp till 28 år.

– Alla är välkomna. Vi har i dag medlemmar allt från de som jobbar inom finanssektorn till de som är helt nya utan några kunskaper men som vill lära sig mer om aktiehandel och ekonomi, säger Timothy Gullberg, styrelseledamot i Unga Aktiesparare Jönköping.

– Många blir medlemmar och går våra utbildningar där vi har grundutbildningar till avancerad aktiekunskap. Andra blir medlemmar tack vare våra företagsbesök och events, ytterligare andra blir det för att utöka sitt nätverk.

Vad har ni för events i höst?

– Vi mjukstartade i onsdags med aktiepub, där det var mingel och snack. Men redan nästa vecka kommer vi tillsammans med Aktiespararna ha en bankträff där vi får träffa företrädare för några av Jönköpings banker. Senare i höst och vinter kommer vi även arrangera företagsbesök hos några lokala företag där vi får se bakom kulisserna. Sen kommer vi såklart köra på med utbildningar som börjar i vinter. Vi kommer även åka på besök hos en revisionsbyrå som har hand om publika aktiebolag och se hur de arbetar.

Hur känns börsen just nu?

– Haha, inte lätt att svara på. September brukar överlag gå dåligt, härnäst på tur står även amerikanska presidentvalet där pendeln svänger fram och tillbaka. En oro som märks på börsen är frågorna kring världsekonomins återhämtning och hur stark den kommer vara framöver, samt hur centralbanker kommer agera på signaler på detta. Vi upplever en generell osäkerhet på marknaden där investerare är rädda för snabba räntehöjningar. Hur det kommer sluta vet vi inte.

Fakta
Styrelsen för Unga Aktiesparare Jönköping består nu av Pierre Engman, Martin Ternsjö, Jessica Malmström, Timothy Gullberg, Andreas Yngwe, Emanuel Johansson, Johannes Axelsson och Otto Kamne.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.