Höstupptakt i rekordvärme

Läsarnyhet. Sommarlovet slut för Bankeryds Fotoklubb men höstupptakten bjöd på roliga överraskningar och intressanta lärdomar om Astrofoto.

Ordförande Leif Arvidsson hälsade nya och gamla medlemmar välkomna och noterade att många var på plats trots en underbar sensommarkväll med värmerekord för september.

Tommy Karlstedt och Monica Engstrand fick ta emot silver- resp. bronsmedaljer i årets RIFO-tävling (kan sägas vara motsvarigheten till SM i fotokretsar). Mats Persson tilldelades diplom.

Och här kommer överraskningen: Berthil Johansson presenterade resultatet i månadstävlingen med mottot ”Njutning” och 1:a pris i både svartvita och färg-klassen gick till Janet Tenlid, som aldrig tidigare deltagit i vare sig klubbmöten eller tävlingar!

Berndt Tenlid och Anders Lundgren kom på andra resp. tredje plats i färgklassen och i svartvitt hittar vi Leif Arvidsson och Göran Unemyr.

Klubben ligger verkligen i startgroparna. Redan i måndags lämnades materialet till nya almanackan ”Jönköping Förr och Nu” in till tryckeriet och om tre veckor är den klar att delas ut till medlemmarna för distribution ut till alla möjliga säljställen. Göran Unemyr, Tommy Karlstedt, Leif Johansson och Kjell Andersson har stått för framtagande och urval av bilder och Lennart Lindberg för texterna.

Avslutningsvis höll Martin Fransson (martinfransson.com) ett upplysande och intressant föredrag om s.k. Astrofoto, d.v.s. foto av stjärnhimlen och han delade villigt med sig av sina lärdomar från de nästan 3 åren han hållit på med detta.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.