Mötesplats Habos kick-off en stor framgång

På torsdagskvällen bjöd Mötesplats Habo in till en första träff mellan nya och gamla Habobor. Uppslutningen var stor, cirka 110 personer samlades i Kärrsgårdens aula för att bland annat lyssna till representanter för föreningar och organisationer på orten.

Biblioteket, Kulturskolan, kyrkorna, scouterna, Naturskyddsföreningen och mängder av idrottsföreningar berättade om och bjöd in de församlade att delta i verksamheterna, allt ifrån att gå tipspromenad och naturvandringar till gympa, volleyboll och att låna dator, ipad, böcker och tidskrifter.

Projektledare för Mötesplats Habo, Jenny Lilja, släppte nyheten om de egna nya lokalerna som kommer att hyras i före detta Folkets hus.

– För att iordningsställa den behöver vi många volontärer som kan hjälpa till att fräscha upp interiören, bära möbler med mera, sa Jenny Lilja och uppmanade alla intresserade att höra av sig.

Under kvällen knöts många nya kontakter, både mellan privatpersoner som ville bli kontaktpersoner och volontärer, och mellan föreningarna, organisationerna och kommunen med Habos nya invånare. Precis det som var målet med kvällen.

Theresa Eriksson, ansvarig för integrationsfrågor på Studieförbundet Vuxenskolan, som på uppdrag av Habo kommun driver projekt Mötesplats Habo var nöjd med kvällen.

– Vi är mycket glada över den stora uppslutningen bland Habos invånare en sån här kväll. Det bådar väldigt gott för fortsättningen av projektet, sa Theresa Eriksson.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.