Möt mannen bakom Restaurangveckan

För första gången i Jönköping lanseras Restaurangveckan, ett event som ska inspirera Jönköpingsborna till att prova på nya och olika restauranger till ett billigt pris, och ärligt talat, det är något som vi Smålänningar älskar.
Restaurangveckan påbörjas idag, men redan nu är bokningarna hos restaurangerna många.
– Vi har fått mycket bra respons, både från restaurangerna och från Jönköpingsborna. Alla tycker det är kul, säger Simon Staflund. 

Simon berättar hur han inspirerades från andra städers liknande event, men tillsammans med arbetskamrater och restauranger har de rört om i kastrullen för att skapa ett eget koncept som passar Jönköping.
– Jag tror att restaurangveckan kommer att finnas kvar i många år, och hoppas på att ännu fler restauranger kommer att delta i kommande år. Det ju är något som gynnar alla.

Hans egna favoriträtter är oftast vanlig svensk husmanskost, men Simon hoppas på att upptäcka en helt ny favorit under den kommande veckan.
Bland restaurangerna som deltar är blandningen stor, här finns allt från Asiatiska rätter till tapas – eller varför inte prova en fransk efterrätt eller kanske brittiska friterade klassiker?
– Jag kommer nog gå flera gånger utav dagarna, säger Simon. Jag ska testa mycket!

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.