De kan bli Sveriges bästa unga bagare

Den 20 april avgörs årets upplaga av tävlingen SM Unga Bagare 2016. Bland de tävlande finns två Jönköpingsbor, Anna Säll, som jobbar på Bakery and Spice och Rasmus Westman som studerar på Yrgo, högre yrkesutbildning i Göteborg.

Under totalt fem timmar kommer de utmanas och sättas på prov när de ska skapa allt från matiga matbröd till utsmyckade tårtor – allt baserat på egna recept. 

Säll vill ta revansch
Finalisterna blir bedömda i fem moment: franskbrödsbullar, matbröd, vetebrödsbullar, wienerbröd samt ett skådebröd eller en tårta. En jury betygsätter sedan bakverken utifrån färg, smak, form och kreativitet.
– Det känns verkligen superroligt att vara med i år igen. Det är viktigt att ge allt en andra chans och nu är jag sugen på revansch,säger Anna Säll och fortsätter:
– Denna gång ska jag visa på många olika tekniker och blanda in min personliga och kreativa touch i bakverken. Jag siktar mot att ta hem segern, säger Anna Säll, en av finalisterna i SM Unga Bagare 2016.

”Taggad på att vinna”
Även Rasmus Westman har siktet inställt på seger.
– Det skulle betyda väldigt mycket för mig att vinna. Det är en superbra merit att ha med sig när man söker jobb och en stor chans eftersom man även får tävla i Junior EM. Jag är taggad på att vinna.

 – De tio begåvade finalisterna i SM Unga Bagare 2016 har alla lysande framtidsutsikter. Bröd är både trendigt och klimatsmart, och många vill köpa hantverksbakat bröd. Därför ser vi stor efterfrågan på bagare i Sverige, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. 

Tävlingen genomförs i år för 26:e gången och går av stapeln den 20 april på Ester Mosessons Gymnasium innan prisutdelningen sker i köpcentret Nordstan i Göteborg klockan 15.00. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.