Musik i sommarkväll

Snart är sommaren här och då även Musik i sommarkväll. I Ekhagskyrkan har det arrangerats musikkvällar i 20 år. Årets sommarmusik inleds med Jazzfabriken den 9 juni kl. 1930. Musiken som Jazzfabriken framför är komponerad eller arrangerad av bandets medlemmar. Trion spelar egen musik, jazzstandards… samt egna arrangemang på låtar av artister som bland annat Elvis Presley Ted Gärdestad m.fl. Jazzfabriken samarbetar med jämna mellanrum med andra musiker inför olika event, konserter och projekt vilket resulterar i ett brett musikaliskt spektra som täcker ett stort spann av kulturella sammanhang.

I år så har de ett nytt projekt där de spelar flera av Ted Gärestads låtar. Peter Hjalmarsson & Nina Åkerblom Nielsen medverkar på den andra kvällen, den 16 juni kl. 1930 ”Vi öser ur den rika nordiska musikskatten och bjuder på ett härligt program med sånger från Sverige, Norge, Danmark och Finland. Programmet innehåller både folkliga tongångar och lite mer klassiska sådana, till exempel av den danska nationaltonsättaren Carl Nielsen”.

Melodisk kammarjazz blir det med Christian Jormin, piano Magnus Bergström, kontrabas Tommy Holmgren, trummor den 23 juni kl. 1930”.

Som musikalisk utgångspunkt använder sig trion av Christians originalkompositioner samt arrangemang av svenska psalmer, folkmelodier och skillingtryck. Musiken präglas av det dynamiskt lyhörda samspelet mellan musikerna. En luftig och poetisk öppenhet där trion – oavsett låtval, alltid skapar ett omisskännligt avtryck. Med sitt karakteristiska gruppsound blir mellanrummen mellan tonerna lika viktiga som det som spelas. Musiken är också ytterst variationsrik, harmoniskt och rytmiskt spännande och bjuder på djärva melodiska utflykter. Det lämnas mycket plats för improvisation,vilket gör att det blir stor variation från gång till gång.”

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.