Nypremiär för populärt lustspel

I helgen tas det populära lustspelet ”I grevens tid” upp igen efter 13 års uppehåll. Det blir totalt fyra föreställningar utspridda över tre dagar.
   – Det blir nog lite annorlunda, men det känns väldigt bra. Det blir jättekul tror jag, säger Gunnar Andersson, som producerar lustspelet.

Just nu pågår repetitionerna för fullt inför nypremiären av ”I grevens tid”. Det är hela 13 år sedan det klassiska lustspelet senast sattes upp på Visingsö. Då hade det varit ett återkommande inslag på ön sedan 1960. Till helgen är det tillbaka, med totalt fyra föreställningar utspridda över tre dagar.

– Det blir nog lite annorlunda, men det känns väldigt bra. Det blir jättekul tror jag, säger producenten Gunnar Andersson.

Komedin är skriven av Per Edström och regisseras av gamle teaterregissören Bernd Lindqvist. Bakom skådespelet står nu föreningen Visingsö teaterspektakel.

– Det börjar med att greve Per Brahe anländer till Gränna klockan tre på fredag. Då anländer han med häst och viktoriavagn i Gränna centrum och så håller han ett tal till Grännaborna, säger Andersson.

Att krönikespelet nu är tillbaka efter många års uppehåll tror Andersson är glädjande för många. Han ser också tidpunkten som optimal med tanke på hur mycket turister som just nu besöker ön.

– Jag tror det är väldigt många Visingsöbor som tycker det är väldigt kul att det tas upp igen. Det verkar som att folk känner till det, säger han.

fakta

Det här händer på Visingsö i helgen

Fredag 15/7

Kl. 15. Greven Per Brahe anländer i Gränna.

Kl. 18. Premiär för lustspelet ”I grevens tid” vid Visingsborg.

Kl. 19.30. Konsert med folkmusik på inre borggården.

Lördag 16/7

Kl. 15. Andra föreställningen av ”I grevens tid”.

Kl. 18. Tredje förställningen av ”I grevens tid”.

Kl. 21. Liverpool, ”The Beatles of Sweden” uppträder i park Eklunden.

Söndag 17/7

Kl. 15. Fjärde och sista föreställningen av ”I grevens tid”.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.