Walk For The Strays – hemlösa hundar uppmärksammas

Föreningen DogRescue har funnits sedan våren 2010 och drivs av ett gäng drivna hundälskare med erfarenhet av egna adopterade hundar, adoptionsverksamhet i andra föreningar och ett brett internationellt kontaktnät.

Promenera för hundarnas rätt

Med utgångspunkt vid hundrastgården i Stadsparken kommer alla deltagare att tillsammans, med eller utan hund, promenera ca 2 km. Priset för att delta är 40 kronor och pengarna går oavkortat till olika projekt inom DogRescue. Varje år har föreningen ett nytt mål att uppnå och i år kommer pengarna att gå till veterinärvård för hundarna i Rumänien. Initiativet Walk for the Strays har funnits i fem år.

– Jag hoppas att så många som möjligt kommer på söndag, säger Lena Bromman, lokal arrangör för Walk for Strays.

Förra året adopterade hon själv en hund från DogRescue Rumänien.

Dödens hägn

I Rumänien finns omkring 3 miljoner herrelösa hundar och antalet ökar för varje dag. Bara i Bukarest räknar man med att det finns ca 60-70.000 hemlösa hundar. Rumänien får EU-bidrag som är menade för mat, kastrering och vård till hundarna men istället hamnar de i myndigheternas ficka. Kedjan ser ut på följande vis, hundfångare fångar in hundar genom grymma metoder till kommunala hägn, även kallade dödshägn. De får 50 euro per infångad hund och de kommunala hägnen får 300 euro per infångad hund. Detta finansieras alltså av EU-pengar, men dessa går istället rakt ner i fickan medan hundarna får lida på grund av sjukdom, svält och död. Veterinärer får 100 euro per infångad hund från EU för att avliva hunden humant. Den mest billiga och primitiva metoden görs istället och återigen går pengar rakt ner fickan.

Genom olika projekt samarbetar DogRescue med DogRescue Shelter i Rumänien för att kunna hjälpa hundarna på plats. Man arbetar även med ett adoptionsprogram och adopterar omkring 50 hundar per år.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.