De sprang för rent vatten i Nepal

Med strålande sol och glada människor blev det en härlig folkfest för både gamla och unga. Alla åldrar och stilar var representerade i löprundan Varva för världen; alltifrån kaniner, HV-supporters, 80-tals gymnaster till elitmotionärer och Pippi Långstrump.

Motion och välgörenhet
Konceptet innebär att deltagarna tar sig runt så många varv de hinner på en slinga under 20 minuter. För varje varv skänks en summa pengar genom anhöriga och vänner som sponsrar. För att få ytterligare utväxling på insamlingen finns dessutom företagssponsorer som går in med ytterligare medel och dessutom skänker fina priser. Totalt samlades mer än 50 000 kr in som skickas direkt till Nepal.

– Många människor vill ge och hjälpa men vet inte hur. Genom att kombinera fest och motion med välgörenhet vill vi göra det lätt för människor att vara generösa, säger Anna-Lena Thoursie, pastor i Korskyrkan.

Rent vatten till Nepal
Behoven i Nepal är stora och Korskyrkan har stöttat Nepal under många år. Församlingens tidigare Nepal-missionärer Peder och Ulla Eriksson fanns på plats under arrangemanget för att berätta om det projekt evenemanget stöder. Det handlar om tillgång till rent vatten, toaletter och hygienutbildningar i Rolpa-distriktet. De insamlade medlen förmedlas från sponsorer och givare via Ge för livet-Evangeliska Frikyrkan. Organisationen innehar 90-konto och insamlingen bedrivs enligt riktlinjerna för Svensk Insamlingskontroll.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.