En marknad som andas Emil i Lönneberga

– Vi vill skapa en mötesplats för lokala producenter, företagare och konsumenter. En marknad som andas Emil i Lönneberga , säger Maria Stigsson, Gårdsföreståndare på 4H gården.

Så föddes idén om en familjedag med kombinerad höstmarknad. Lokala producenter är inbjudna och besökarna kommer bland annat kunna handla lokalproducerat bröd, grönsaker och frukt. Tidigare har familjedagar anordnats  på 4H Gården vid 1:a maj och en julmarknad i december och nu hoppas man att även denna familjedag ska växa och bli ett stående inslag varje höst.

Vill öka intresset för att handla lokalt
Fokuset på höstmarknaden är att lyfta fram lokala producenter och företagare och förhoppningsvis öka intresset för att handla lokalt. Man har därför tackat nej till förfrågningar från marknadsknallar som säljer strumpor och liknande produkter man finner på alla marknader och torg.

Familjefest med ponnyridning och loppis
Förutom marknaden finns möjlighet att åka häst och vagn med Fingals hästtjänster och deras Nordsvenskar. De kommer även att visa upp hur man arbetar med hästen i skogen. 
 
Ungdomssektionen anordnar ponnyridning. Besökare kan även fynda på bakluckeloppis, tova ull och träffa gårdens alla djur.

För alla barn finns Carolinas fantasy Face Paint på plats och kan förvandla dem till allt från tigrar till prinsessor.  

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.