Powerwalk med Pokémonjakt under årets Hälsovecka

Idag gick startskottet för årets Hälsovecka i Jönköping med syftet att uppmuntra och inspirera människor till hälsosammare val. 

Mellan 26 september till 2 oktober pågår Hälsoveckan med ett hundratal olika aktiviteter och upplevelser runt om i Jönköping. För den som önskar röra på sig finns möjlighet att till exempel testa yoga, pilgrimsvandring, tidsträning med hund, powerwalk med Pokémonjakt eller Square dance.

Hälsa i vardagen

Ett av målen med arrangemanget är att lyfta hälsan i den vardagliga verksamheten. Det kan handla om små och enkla förändringar som att ta en lunchpromenad, göra roliga aktiviteter tillsammans, lära sig om hur kroppen fungerar eller tänka lite extra på vad man stoppar i sig under dagen. Under veckan medverkar ett stort antal föreningar, organisationer, studieförbund, bibliotek, badanläggningar och vårdcentraler med offentlig verksamhet. Samtidigt pågår även interna aktiviteter såväl inom kommunal som privat sektor.

Lill Granath, folkhälsosamordnare, kultur- och fritidsförvaltningen, har tillsammans med regionens folkhälsoplanerare Paula Bergman kontakt med arrangörer för att kunna koordinerar program och aktiviteter under Hälsoveckan.

– Jag tycker det är viktigt att uppmuntra och stödja människor till en hälsosam livsstil. Hälsoveckan är ett årligt arrangemang som ger stora möjligheter att inspirera och fokusera på hälsan ur flera perspektiv. Programmet vänder sig till alla kommuninvånare och de flesta aktiviteter är gratis, berättar Lill Granath.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.