Filmfestival för barn- och ungdomar till Jönköping

Nu visas de bästa filmerna från årets upplaga av Barn- och ungdomsfestivalen BUFF i Jönköping. I programmet ingår åtta filmer som vardera visas både som skolbiovisning och offentlig visning. Filmer visas på SF Filmstaden i Jönköping den 11 till 16 oktober.

Syftet med minifestivalen BUFF Sverige är att visa kvalitetsfilm för barn och unga på flera platser runt om i Sverige, där Jönköping har blivit en av årets utvalda städer. 

– Vi är jätteglada över möjligheten att få arrangera barn- och ungdomsfestival i Jönköping. BUFF står för värdefulla filmupplevelser och barns perspektiv på livet och världen. Det är en chans för barn och unga att få ta del av historier på flera språk från olika delar av världen, säger Helena Sandberg, filmpedagog, kultur- och fritidsförvaltningen.

Festivalen invigs tisdag 11 oktober klockan 18.00 med filmen Microbe & Gasoline. Karin Semberg, kultur- och fritidsdirektör Jönköpings kommun och Jörgen Lindvall, kulturchef Region Jönköpings län finns på plats och håller i invigningstalet.

BUFF Filmfestival är ett samarbete mellan Jönköpings kommun, Region Jönköpings Län, BUFF och SF Filmstaden.

Skolbiovisningarna är kostnadsfria.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.