Publikkaos under omtalad konsert – besökare portade

Showen ”The Touch of a King” har dragit fulla hus sedan den startades av Magnus Engblom och Jocke Sjökvist för tio år sedan. En hyllningskonsert till Elvis Presleys gospelmaterial tycks vara ett koncept som aldrig slutar locka mängder av besökare till de konsert- och kyrkolokaler där föreställningen ges.

Fick vända hem igen

På söndagskvällen var det dags igen. Den utlysta konserten i Sofiakyrkan fick slå igen dörrarna redan tio minuter efter att dörrarna öppnats. Kvar på kyrkbacken stod ett hundratal besökare som besviket fick vända hem igen även om några valde att stanna kvar i oktoberkylan och lyssna på konserten utanför dörrarna.

– Det är roligt att intresset är så stort men givetvis väldigt tråkigt för de, många långväga gäster, som tvingats vända, säger Magnus Engblom som är föreställningens kapellmästare och körledare.

– Vi har varit med om det här många gånger förr när vi turnerat med The Touch of a King men trodde aldrig att intresset skulle vara lika stort nu när vi är ute på det tionde året.

Kyrkan packades till sist plats

Sofiakyrkan tar 1 300 besökare enligt Räddningstjänstens beräkningar. Under söndagskvällens konsert packades kyrkan till sista plats. Att tänja på föreskrifter för utrymningsvägar och nödutgångar och låta besökare stå i gångar och trappor för att låta de besökare som lämnats utanför komma in var inte ett alternativ.

– Det hade vi inte velat ha på vårt ansvar, säger Jocke Sjökvist som är föreställningens solist.

– Låt oss istället hoppas att vi får anledning att komma tillbaka med The Touch of a King till Jönköping. Publiken i Sofiakyrkan var en så härlig energikick att Magnus och jag gärna kör föreställningen flera gånger till. Värmen och kärleken i kyrkan ikväll var fantastisk. Tack alla som kom. Och välkommen tillbaka alla som inte kom in.

Hur ska ni undvika kaos nästa gång?

– Bra fråga. Eftersom konserten ges gratis av Sofiakyrkan och samkörs med en andakt och kollektupptagning för kyrkans biståndsarbete vill man helst inte ta betalt för konserten. Och utan biljettsystem är det helt omöjligt att förutse intresset. Det handlar nog dessvärre helt enkelt om att vara ute och köa i god tid.

Så hur gick konserten då? Kan du berätta för oss som inte fick komma in?

– Den var grym om jag får säga det själv. Lekerydskören och Eksjö Kyrkokör klingade som änglar tillsammans och publiken gav så mycket värme och kärlek att jag kommer att leva på det fram till jul. Det var härligt helt enkelt. Galet härligt.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.