Klart: Populär julmässa till Jönköping

I december kommer de fina industrilokalerna som tidigare har tillhört Munksjö Pappersbruk att förvandlas till en stämningsfull julmässa med utställare från hela landet. Julmässor i slotts- och herrgårdsmiljö arrangeras runt om i hela landet under juletid, men det har tidigare inte funnits några lämpliga lokaler för detta i Jönköping.

– Det här är ett helt nytt koncept för Jönköping. Vi har inte hittat några bra lokaler tidigare. Men Munksjömagasinen är perfekta för det här arrangemanget med sina fina rustika miljöer, säger Michael Nilsson, mässansvarig på Svenska slottsmässor.

Hantverk av högsta kvalité

Övre hundra utställare från Ystad till Kiruna, tillsammans med flera lokala aktörer, kommer att finnas på plats mellan den 9:e till 11:e december. Hantverk av högsta kvalité utlovas, tillsammans med en stor matavdelning där egenproducerad korv, ost, bröd, sill, och allt sådant som hör julen till, kommer att finnas under ett och samma tak.

Körsång och tomtar

Under mässdagarna sker också flera olika kringaktiviteter så som körsång och levande dragspelsmusik.

– Sen får vi se om även tomten dyker upp, säger Michael Nilsson.

Utanför Munksjömagasinen, som grundades år 1862 av de framgångsrika företagarna Lars-Johan Hierta och Johan Edvard Lundström, kommer levande ljus från marschaller och facklor att strålar ikapp med ljuset från stan. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.