DreamHack intar SF Bio

Dream Hack är världens största datafestival där spelare från hela världen gör upp om vem som för tillfället är bäst i spelet CS:GO. Festivalen äger som bekant rum på Elmiamässan i Jönköping, men genom ett samarbete med SF Bio kommer det i år att finnas möjlighet för fans att ta del av finalen på utvalda biografer i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Ett alternativ för de som inte kan komma till Jönköping

– Vi ser fram emot att samla esportfans i våra biografer och erbjuda dem som inte kan vara på plats i Jönköping en alternativ arena för att ta del av finalen, säger Sture Johansson, Programdirektör på SF Bio, i ett pressmeddelande.

Under hösten öppnade SF Bio upp Biolabbet, ett digitalt laboratorium, där allmänheten har möjlighet att lämna förslag på hur de vill att bioupplevelsen ska se ut i framtiden. Engagemanget har varit stort och redan efter två timmar hade 300 förslag kommit in och esport nämndes i flera av dem.

Positiva till samarbetet

På DreamHack ser man positivt på samarbetet med SF Bio.

– För oss är upplevelsen viktigast och den prioriteringen delar vi med SF Bio. Därför ser vi med spänning fram emot vad fansen kommer att tycka om att esporten kliver in i biografvärlden, säger Fredrik Rylander, säljledare på DreamHack, i ett pressmeddelande. 

Här visas finalen av CS:GO 

DreamHacks final av CS:GO visas på Filmstaden Sergel (Stockholm), Filmstaden Bergakungen (Göteborg) och Filmstaden Storgatan (Malmö) lördagen den 26 november kl. 18.30. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.