Handla för att stödja din granne

Vid tre olika tillfällen varje år skänker Erikshjälpen Second Hand i Jönköping hela sin dagskassa till behövande ändamål. Det handlar om Eriksdagen, Världens barn och Social dagskassa. På lördag är det dags för det sistnämnda och då går hela dagskassan oavkortat till Pingstkyrkans sociala arbete i Jönköping.

Pingstkyrkans sociala arbete består av en rad olika verksamheter som arbetar med människor som behöver olika typer av stöd i sin vardag.

Singoalla är en av verksamheterna där man ger stöd till ensamstående föräldrar som har det tufft trots det skyddsnät som finns.

– Ofta är det kvinnor som är i behov av det extra stödet. Det kan vara allt från en matkasse till en extra säng. Något som de inte lyckas lösa på egen hand, säger Pedher Skoog.

En annan verksamhet som lördagens dagskassa går till är LP-verksamheten som arbetar förebyggande bland missbrukare.
Pengarna går även till Café hela världen, som arbetar med integration, och till verksamheten Hela människan, som hjälper människor i utsatta livssituationer.

Tidigare år har det varit en stor uppslutning kring arrangemanget och Pedher Skoog hoppas att det ska locka minst lika mycket folk i år.

– Vi märker att människor finner en stor glädje i att kunna hjälpa behövande i sin egen stad. Man handlar för att stödja sin granne.

Förutom möjligheten att handla och skänka pengar till behövande bjuder dagen även på korvgrillning och enklare ansiktsmålning för barn.

– Vi vill skapa ett happening där alla intäkter går oavkortat till det sociala arbetet.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.