Ladugårdssuccén gör comeback

Soulkungen Samuel Ljungblahd gästar återigen den småländska landsbygden, denna gång med musikalartisten Karin Mårtenson vid sin sida. Konserterna, som produceras av Philip Wareborn och Hanna Helgegren, gjorde succé förra sommaren och det är med ödmjukhet och förväntan de nu planerar uppföljningen.

– Konserterna lockade nära 1 500 besökare år 2016. Biljettrycket blev så stort att alla inte fick möjlighet att komma, därför känns det rätt att utöka till fyra konserter i år, säger Philip Wareborn.

Hur fick ni den här idén?

– Efter vårt bröllop för några år sedan. Vi båda insåg under bröllopsfesten, som vi hade i Ribbingsnäs, att lokalen hade en fantastisk potential. Några månader senare började vi skissa på ett upplägg – att utnyttja våra kontakter i musikindustrin och skapa ett nytt, professionellt koncept ute på den småländska landsbygden, säger Philip Wareborn.

Stråkkvartett på plats

Årets konserter äger rum den 15-18 juni. Samuel tar med sig ett gäng nya soul- och poplåtar medan Karin Mårtenson, som annars ses uppträda på teaterscener över hela Sverige, bidrar med pärlor ur musikalrepertoaren. Som violinist tycker Hanna Helgegren att det är extra roligt att ha sin stråkkvartett på plats, det ger möjlighet att väva in stråkmusik i programmet.

– Det är det som är fördelen med att vara producent, att man får bestämma programmet själv, säger hon.

Musik kombinerat med konst och goda smakupplevelser

Precis som förra året blir det konstutställning i ladugårdens nedre del. Årets konstnärer är Leif Liljeblad, naturkonstnär från Tranås, och Felicia Rofors, akvarellkonstnär bördig från Nässjö.

Ryds Mat från Jönköping står även detta år för maten. Köttet är ekologiskt och kommer från korna som betat utanför ladugården.

Duon bakom Sommar & Soul utlovar en fest fylld med härlig musik, spännande konst och goda smakupplevelser i naturskön miljö. Målet är att ge människor en rik och glädjefull upplevelse.

– Besökarna ska lämna ladugården glada och uppfyllda av sommarkänslor, säger Hanna Helgegren.

Kan vi vänta oss ett årligt återkommande event?

– Vi hoppas såklart att vi kan fortsätta att utveckla vårt koncept. Vi tar det just nu ett år i taget, men självklart vill vi fortsätta skapa dessa konserter så länge vi har tid och lust och besökarna återkommer.

Biljetterna köps via www.ticketmaster.se eller på Nässjö Turistbyrå.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.