Dansa för små hjärtan

Lördag 11 februari anordnas ett disco på Spira för att samla in pengar till forskningen om medfödda hjärtfel. 
– Att kombinera en insamling som är så viktig tillsammans med något som barn tycker är roligt visade sig vara en hit, då förra årets disco blev en succé, säger Camilla Windhardt, en av initiativtagarna bakom insamlingen.

Februari är alla barnhjärtans månad, en månad då man ger lite extra uppmärksamhet åt de 1 000 barn som årligen föds med hjärtfel i Sverige.

Sköra Hjärtan är ett av de initiativ som vill bidra med pengar till forskningen om medfödda hjärtfel. Förra året dansade de in 18 000 kronor när de anordnade disco på Spira, och nu är det dags igen.

Camilla Windhardt är en av initiativtagarna bakom arrangemanget. Hon är själv mamma till en 4-åring som föddes med ett halvt hjärta.

– För mig är det viktigt att få ut ordet om våra älskade hjärtebarn, säger hon.

Undersökningar och livslång medicinering

Hennes son Otis har levt hela sitt liv med återkommande undersökningar, kontroller och provtagningar till följd av sitt medfödda hjärtfel. Eftersom han fortfarande har ett läckage i hjärtat måste han kontinuerligt följa upp det så det inte ökar –något som skulle kunna leda till ytterligare operationer.

Eftersom att han även har en livslång medicinering behöver han regelbundet ta blodprover för att se så att hans organ inte tar stryk av medicineringen.

– Bortsett från sitt hjärtfel så har Otis en livsglädje som få. Han vill veta allt om allt, och vill uppleva och se det mesta. Han frågar ofta om han kommer att dö, och verkar ändå förstå att han inte är som alla andra barn, säger Camilla Windhardt.

Hon berättar att han i dag syresätter sig till 95 procent vilket leder till att han blir lite tröttare än andra barn samtidigt som han är mer infektionskänslig.

Dans med sagofigurer, lotteri och ansiktsmålning

Lördag 11 Februari mellan klockan 13-15 anordnas disco för barn mellan 1-6 år på kulturhuset Spira.

– Det är viktigt att poängtera att åldersgruppen inte är skrivet i sten.

På discot bjuds det på fika till barnen, lotteri och ansiktsmålning. Bland vimlet kommer det även att finnas sagofigurer som dansar med barnen

Vill slå förra årets rekord

– Förra året fick vi in 18 000 kronor och den summan vill jag slå i år. Många företag är väldigt generösa och har givit oss saker som vi ska lotta ut under dagen. Jag skulle dock vilja se att de även skänker pengar till forskningen, så att vi verkligen slår förra årets rekord, säger Camilla Windhardt, avslutningsvis.

Biljetter köper man på biletto.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.