Här samlas Jönköpings kaffeälskare

Den 22 till 25 februari kommer Kulturhuset Spira att dofta ljuvligt av nyrostat kaffe. Som Jmini har skrivit om tidigare är det Ingo Deters på Gårdsrosteriet i Kaxholmen som tillsammans med Destination Jönköping ligger bakom initiativet att flytta den internationella kaffetävlingen och festivalen Sweden Coffee Fest till Jönköping från Stockholm.

Svenska mästare kommer att koras i totalt sex olika moment, däribland Latte art. Vinnarna i de olika disciplinerna får sedan möjlighet att representera Sverige i världsmästerskapen. 

Sveriges snyggaste kaffe latte

Nu efterlyser arrangörerna personer som tror sig kunna göra Sveriges snyggaste kaffe latte, inför festivalen. Onsdag 22 februari är det fritt fram för alla kaffeälskare att delta i en öppen tävling på Bryggan, på Södra strandgatan i Jönköping.

– Det är bara att dyka upp och tävla, säger Ingo Deters.

På plats finns bland annat den aktuella Sverigemästaren i Latte art, nämligen baristan Clara Phil Drake.

Konsten att skapa vackra mönster

Latte art innebär att man skummar mjölk för att sedan forma ett fint mönster i koppen. Det aktuella tävlingsmomentet kommer att gå ut på att efterlikna tre fotografier.

”Kom till Bryggan och ha skoj”

– Det är viktigt att detta inte ska kännas som någon stängd tävling. Alla får vara med och det ska bara kännas roligt. Kom till bryggan och ha skoj. Kaffe handlar om att umgås, säger Ingo Deters, avslutningsvis.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.