Jönköping Filmfestival gör comeback

Efter en paus på sex år är Jönköping Filmfestival tillbaka. I oktober 2018 arrangeras den 14:e upplagan.

– Äntligen är filmfestivalen tillbaka. Många har saknat festivalen och nu satsar vi igen. Jönköping är bra på film på lokal nivå och nu lyfter vi filmen ytterligare en nivå genom att ta fram ett unikt koncept för festivalen, säger Peter Jutterström, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag är glad att vi kan erbjuda filmdagar med bredd, massor av filmupplevelser och med möjlighet till samtal och möten kring film.

Planeringen inför filmfestivalen är redan i full gång. I oktober 2018 gör den sin comeback, och det utlovas en  riktig folkfest, där högt och lågt kan mötas.

Vill satsa nationellt

– Nu vill vi även satsa nationellt. För det krävs omvärldsbevakning och ett team som arbetar kontinuerligt med filmfestivalen. Vi vill höja nivån och det bästa sättet är att börja från grunden, att bygga en trygg organisation som inte står och faller med en person. Vi ser fram emot att påbörja arbetet med att göra en ny upplaga av Jönköping Filmfestival, säger Malin Cramer, kultursekreterare/film, kultur- och fritidsförvaltningen, i pressmeddelandet.

Organisationen kommer att bestå av tre personer; en konstnärlig ledare och två festivalproducenter. Till denna kommer även knytas representanter från medarrangerande aktörer, som Folkets Bio och SF Bio.

– Vi ser mycket fram emot att få medarrangera filmfestivalen i Jönköping 2018, säger Andreas Österberg, ordförande Folkets Bio Jönköping.

Malena Janson har fått uppdraget som konstnärlig ledare för Jönköping Filmfestival och hon kommer att arbeta deltid med att utforma festivalen. Malena Janson är filosofie doktor i filmvetenskap vid Stockholms universitet.

Jönköping Filmfestival är ett samarbete mellan kommunen, Folkets Bio, SF Bio och Region Jönköpings län/kultur och utveckling.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.