Världseliten kommer till gamingbur

Dreamhack har arrangerat digitala festivaler på Elmia i Jönköping sedan år 2001 och är idag världens största digitala festival med besökare från hela världen. På lördag 17 juni är det dags igen.

– Vi är förstås mycket glada och stolta över att Dreamhack fortsätter att välja Jönköping. Och att vi tillsammans kan fortsätta att utveckla arrangemanget på bästa sätt, säger Patrik Olderius, VD Destination Jönköping, i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Dreamhack och dess publik skapar framtidens trender. Hela koncept med att mixa det digitala mötet med det fysiska har vi mycket att lära av.

På torsdag smygstartar evenemanget när Destination Jönköping tillsammans med it-konsultbolaget Cybercom sätter upp en gamingbur på Hovrättstorget i centrala Jönköping.

– Vi vill med hjälp av gamingburen visa upp e-sport och gaming för en bred publik mitt på Hovrättstorget så att unga som gamla kan passera, stanna upp och ta del av gaming, spännande samtal och upplevelser, säger Kim Vindemarker som är projektledare för gamingburen.

Gamers i världsklass kommer att finnas på plats, tillsammans med lokala aktörer som bjuds in för intervjuer och demonstrationer. Dessutom kommer roliga inslag i form av lokalkändis-battle i VR-spel att äga rum.

Gamingburen invigs torsdag 15 juni klockan 18.00 och kommer att stå kvar till och med lördag 17 juni. Hela evenemanget streamas live på Twitch dygnet runt och sänds även ut till storbildsskärmar och högtalare utanför.

– Vi värmer helt enkelt upp Jönköping inför Dreamhack som startar lördagen den 17 juni kl. 16.00 säger Vindemarker.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.