De vill få Jönköping i rörelse – för att hjälpa barn i nöd

Lukas Forsberg Bernevång, Nimco Jama Elmi, Ali Asghar Kamali och Abdul Rahim Alaouir läser IB-programmet på Per Brahegymnasiet. Den 6 september anordnar de ett välgörenhetslopp runt Munksjön, ”Run for the children”, där alla insamlade pengar ska skänkas till Rädda Barnen. 

– Det här är riktigt genomarbetat av ungdomarna och verkar bli ett större arrangemang än tidigare välgörenhetslopp vi varit med om, säger Ingela Persson, vice ordförande för Rädda Barnens lokalförening i Jönköping och Huskvarna.

Bakom arrangemanget ligger en hel del arbete. För att få utföra loppet behövs ett polistillstånd som kostar ett antal hundralappar. Men kompisgänget poängterar särskilt att pengarna som samlas in ska gå oavkortat till välgörenhet.

– Vi tar inte ut någon vinst från det här utan vill visa att möjligheten ändå finns till att anordna ett bra evenemang, säger Lukas Forsberg Bernevång.

Alla kan vara med och springa eller gå runt sjön. Volontärer från klassen såväl som Rädda Barnen kommer att vara på plats för att dela ut vatten till deltagarna.

– Det är stor skillnad i dag mot när jag var ung när det gäller ungas engagemang i välgörenhet. Jag märker att i dag vill ungdomar göra mer, säger Ingela Persson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.