800 elever är anmälda att lära sig om företagande

Kick Off för Ung Företagsamhets elever på Högskolan.

800 elever är anmälda att kicka igång UF-årett och nu är det dags att kicka igång UF-året. Ung Företagsamhet har bjudit in alla UF-elever i Jönköpings län för att tillsammans inspireras och underhållas. Med tanke på det stora intresset är dagen uppdelad i två pass.

I år gästas Ung Företagsamhet i Jönköpings län av Emil Gullhamn (sångare i bandet State of Drama), Julia Tollin och UF-alumner.

State of Drama gjorde sitt stora genombrott i Melodifestivalen 2013 med låten FALLING. Idag har State of Drama turnerat runt i hela Sverige och jobbar heltid med sin musik. Det är många som tror att bandet har glidit in på en räkmacka och var ett hopsytt band enbart till Melodifestivalen. De anar inte hur fel de har… Föreläsningen handlar om att driva ett företag från en musikers syn.

Samarbeten, upp- och nedgångar och hur viktigt det är med att vara förbered. Emil har varit egenföretagare i elva år och har fått lära sig genom den hårda skolan. 

– Jag hade gärna haft den kunskapen man får av UF när jag startade mitt företag, istället fick jag gå den hårda vägen och göra många misstag innan jag lärde mig branschen och jag lär mig än idag, säger Emil.

Julia Tollin har coachat och föreläst om UF-företagande för tiotusentals ungdomar, drivit nätverket UF alumni och arbetar idag som konferencier och retorikkonsult. Hon kommer ge en inblick i varför entreprenörskap är värt att prova på och en del tips på hur UF-företagarna kan presentera sina företag.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.