De expanderar när andra faller

Corvara, företaget som bland annat jobbar med saneringsarbeten efter brand eller för att hjälpa dig eller andra med vattenskador.
– Vi har över hundra års erfarenhet. Jag har jobbat här sedan 1980 och vår arbetsledare, Pär Månsson har varit med sedan slutet av 80-talet. Många av våra medarbetar har dessutom varit här i 20 års tid, säger distriktschefen, Peter Johansson.

Är ni en sådan bra arbetsgivare med tanke på att folk stannar här så stor del av sitt arbetsliv?
– Haha, arbetsgivare vet jag inte. De trivs helt enkelt. Vi har många skitjobb, bajs och vatten, men varje jobb är inte långvariga. Vi är sällan mer en två, tre dagar på samma ställe.

Corvara i Jönköping jobbar skadeservice, vilket innebär att de tar hand om allt från vattenskador till att sanera efter en brand.
– Vi var snabbt på plats efter den stora branden i Mullsjö i början av oktober. Bara en timme efter att branden utbröt, var vi där med sex av våra anställda som började jobba med efterarbetet.

Möbler från 1700-talet
Ägarna till huset kastade ut möbler trädgården och inredningsattiraljer för att rädda så mycket som möjligt och idag står de förvarade i Corvaras lokaler, bland annat en fåtölj som är inspirerad av rokokoepoken. 
– De står lagrade inför kommande genomgång och sanering av lösöret, säger Peter. 

De är där
– När man upptäckte asbest i Torpaskolans idrottshall efter att de hade jobbat med en vattenskada, var vi där och sanerade.
Corvara jobbar även med skadedjursbekämpning, något som hela tiden ökar i vårt samhälle.
– Vi har hela registret till skillnad från flera andra. Vi har också ett ramavtal med all form av sanering i kommunens lokaler.

I dagsläget har Corvara i Jönköping 17 fastanställda och ytterligare cirka ett tiotal som jobbar extra. Och fler ska det troligtvis bli.
Ni expanderar, trots att branschen i stort är svajig. Det går bra.
– Ja det går bra, vi har en bra stab med folk som jobbar extra, men skulle egentligen behöva fler.

Jminiredaktionen

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.