Studenter säljer reklamplatser på pizzakartonger

Kasper Tedenljung, Erik Eklund och Ludvig Hagwall är tre killar med ett nystartat UF-företag som fokuserar på att sälja reklamplatser på pizzakartonger.

Killarna går sista året på ekonomiprogrammet på Sandagymnasiet och där läser de kursen Företagande och Entreprenörskap. Kursen handlar om att starta igång ett UF-företag (Ung Företagsamhet) och pitcha idén till olika företag. Företaget de har startat har de döpt till Keld UF.
– Vi satsade på idén med pizzakartonger för vi tror att man kan nå ut till många personer. Idén har funnits innan men det slog aldrig riktigt igenom men det hoppas vi att det kan göra nu, säger Kasper.

Ingen pizzeria har varit negativ
Killarna berättar att de har fått bra respons av pizzerior.
– Ja, vi har inte pratat med någon pizzeria som har varit negativ. Men det är inte så konstigt för det hade kunnat halvera deras kostnad för pizzakartonger. Däremot så är det svårare att få företag att annonsera på kartongerna för de flesta kan bara tänka sig att vara med när företaget har blivit lite större. Det är svårare att få med dem nu i starten, säger Ludvig.

Klisterlappar är det bästa
Efter att ha jobbat med idén ett tag har de kommit på att den bästa idén är att sätta på klisterlappar på kartongerna.
– Vi tror att det är den bästa idén. Det blir mindre utgifter men såklart blir det också mindre inkomst, fortsätter Ludvig.

Tycker man att det låter som en bra idé att annonsera på pizzakartonger så är det Keld UF man ska vända sig till.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.