Här är framtidens arbetsplats i Jönköping

IT-bolaget JSC har valt en något annorlunda kontorslösning. Bolaget som har huvudkontor i Nässjö har inget traditionellt lokalkontor i Jönköping överhuvudtaget. Istället används Vox Hotels lounge som arbetsplats.
   – Det började för drygt tre år sedan när vi inte fick plats i våra nuvarande lokaler. Då funderade vi på hur framtidens lokaler kunde se ut, säger Petter Jacobs, affärsarkitekt på JSC IT-partner.

Funnits på plats sedan ett år tillbaka
   Företaget undersökte möjligheterna till en annan typ av arbetsplats i Jönköping. Efter ett tag kom de i kontakt med Anne Sandstjärna på Vox Hotels, som redan hade idéer om att låta hotellets lounge fungera som arbetsplats. Sedan ett år tillbaka har JSC haft medarbetare som jobbat från hotellet.
   Petter Jacobs understryker att ingen av de anställda på JSC har en fast arbetsplats på Vox, men han tycker det har fungerat bra på många sätt att jobba därifrån.
   – Fördelen är att det är ett intressant alternativ till lokalkontor. Det är trevligt att komma dit. En hel del av arbetsuppgifterna passar också att göra där, säger Jacobs.

Den avslappnade miljön ger bra samtal
   JSC sysslar med att hjälpa små och medelstora företag med hur de ska använda IT på bästa sätt för att stärka sin affär, berättar Jacobs. Konsulterna fungerar som inhyrda IT-chefer. Mellan olika uppdrag kan därför Vox fungera som en bra tillfällig arbetsplats. Så länge det inte rör något konfidentiellt fungerar hotellets lounge även bra för möten.
   – Det funkar bra eftersom det är en avslappnad miljö. Det blir då väldigt bra samtal, säger Jacobs.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.