Festappen som blivit en hajp i Jönköping

Heaps är en app utvecklad av en grupp danskar. Den lanserades hösten 2014. Syftet med appen är att festsugna kompisgäng ska kunna sammanstråla med andra och på så sätt lära känna nya människor.
   – Det är ett socialt nätverk fast som grupp. Via appen kan man hitta andra grupper och föra en dialog med dem, säger Jacob Johansson, en av tre Jönköpingsbor som marknadsför appen i Sverige.

Ville driva ett projekt utanför studierna
   De tre JU-studenterna läser alla Civilekonomprogrammet. Under en tid hade de haft idéer om att starta ett projekt utanför studierna. Från början hade de tankar på att skapa en egen app, men sedan upptäckte de Heaps och fick då en möjlighet att istället jobba med marknadsföringen av den i Sverige.
   – Vi tyckte det verkade som ett spännande projekt, säger Johansson.

Blivit en hajp i Jönköping
   I höstas drog killarna igång Sverigelanseringen av Heaps, med utgångspunkt i Jönköping. En stor del av arbetet går ut på att ingå olika samarbeten.
   – Vi vill få Heaps att växa helt enkelt. Det har blivit en liten hajp [kring appen] här i stan, säger Johansson.

Ska växa i hela Sverige
   Varje vecka följs arbetet upp genom avstämningar och statistikgenomgångar med de danska grundarna. Nästa steg blir att få appen att växa även i övriga delar av Sverige. För att åstadkomma det har killarna klart för sig vad som krävs.
   – Det handlar mycket om att synas, vi marknadsför appen på många olika sätt för att nå ut till nya användare, säger Johansson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.