Inspirerande frukostmöte om anpassat arbete

Personer som av olika anledningar står långt ifrån arbetsmarknaden har möjlighet att komma ut i arbetslivet och få en fast anställning. Detta genom rätt anpassningar och gott samarbete mellan arbetsgivare och stödjande verksamheter.

Imorgon, onsdag, är det frukostmöte på Vox Hotel i Jönköping. Det är ett möte, som både ska inspirera och informera företagare och arbetsgivare kring hur det är att anställa personer med olika arbetshinder eller som behöver specialanpassningar av olika slag.
– Det finns många verksamheter, som stöttar till arbete och rehabilitering. De kommer att finnas på plats och presentera sig, säger Peter Hedfors, förbundschef på Samordningsförbudet Södra Vätterbygden.

Positiv erfarenhet
Vox Hotel är ett gott exempel på att dessa arbeten fungerar väl. Anne Sandstjärna, som äger hotellet, har  mycket positiv erfarenhet.
– Jag har haft ett gott samarbete med Sius-konsulenter på Arbetsförmedlingen. Jag tror att det är många arbetsgivare som vill göra någonting för att hjälpa till och välkomna in personer med särskilda behov på arbetsmarknaden, men det är inte alltid så lätt att ta sig den tiden i den tidspressade verkligheten, säger Anne Sandstjärna, VD, Vox hotel, och fortsätter:
– Att Sius-konsulenterna inte släpper taget vid en anställning utan finns kvar för att stötta den anställda i vardagen är fantastiskt.

Ger mjuka värden
Hon säger att den personal, som hon  har anställt via dem, ger mycket  mjuka värden tillbaka  till organisationen och att alla medarbetare uppskattar att kunna få extra hjälp.
– Det är fantastiskt utvecklande med de här anställningarna, säger hon.
Anne Sandstjärna är extra glad för att flera för första gången har fått sina första fasta anställningar någonsin och berättar vidare att hon har erfarenhet av flera olika specialanpassade tjänster. Bland dem nystartsjobb och arbeten för nyanlända flyktingar, som på detta vis blir självförsörjande och integreras snabbare i samhället.
– Jag tror att alla funderar på vad man kan göra och vill hjälpa till konkret. Det här är ett väldigt bra sätt så jag hoppas att fler arbetsplatser öppnade upp för det, säger hon.

Fler arbetsgivare på plats
Under frukostmötet kommer fler arbetsgivare att berätta om sina erfarenheter. Bland annat förskolan Hallon Ett, som samarbetar med verksamheten Enter och Arbetsförmedlingen, samt företaget Annonsdax, som har anställt en annonsproducent genom Fia mé knuff.
 Samordningsförbundet hoppas nu att många arbetsgivare kommer på onsdagsmötet och låter sig inspireras.
– Vi skulle behöva fler som ser möjligheterna, säger Peter Hedfors.
 Efter mötet blir det en rundvandring på hotellet.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.