Dreamhacks besked: Vi är i Jönköping för att stanna

I år är det 15 år sedan Dreamhack först flyttade in i Elmias lokaler i Jönköping. Det svenska LAN-partyt har sedan dess utvecklats till världens största datorfestival, och har även anordnats i länder som Frankrike, Tyskland och Storbritannien. I år arrangerar Dreamhack sitt första event i USA.

Festivalerna i Jönköping alltjämt en kärnverksamhet
I takt med att denna e-sportens Mecka vuxit sig större har det spekulerats allt mer i om Jönköping är för litet för den världsomspännande digitala festivalen. Dreamhacks pressansvarige Fredrik Nyström hävdar emellertid att så inte alls är fallet.
   – Det är ändå någon slags core-verksamhet med festivalerna i Jönköping. Det är något av det bästa vi har. Dreamhack finns nu på många ställen, men det ena utesluter inte det andra. Vi trivs jättebra på Elmia, säger Nyström till Jmini.

Länge haft ett bra samarbete med lokala aktörer
Eftersom Dreamhack blivit en sådan turistattraktion har festivalens betydelse för Jönköping även uppmärksammats från politiskt håll. Kommunen har varit mån om att föra en dialog med Dreamhacks arrangörer och etablera ett samarbete. Enligt Nyström har det hela upplevts som positivt från Dreamhacks håll.
   – Vi har under lång tid haft bra dialog med kommunen och lokala företag. De lyssnar på våra behov, samtidigt som gemene man har fått upp ögonen för vad Dreamhack innebär. Vi har också ett jättebra samarbete med Elmia. Det är därför vi kan vara kvar, säger han.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.